Welcome to Balloony!

Despre Zbor

Umflarea balonului cu aer cald

Timpul de gonflare a unui balon cu aer cald este de circa 45 de minute. Anvelopa balonului este intinsa pe pamant si un ventilator mare umple balonul cu aer rece. Dupa ce balonul este umplut cu aer rece, acesta se incalzeste cu ajutorul unui arzator cu gaz deoarece aerul cald are o densitate mai mică decât cea a aerului rece, facand balonul sa pluteasca. Balonul odata umflat si cu aerul din el incalzit se ridica de la sol si zboara usor si lin. Nu bate vantul in timpul zborului deoarece balonul se afla in vant fiind purtat de viteza si directia lui. Pe parcursul zborului aerul din balon se raceste si balonul incepe sa coboare, iar pentru a-si putea pastra inaltimea, aerul se incalzeste periodic cu ajutorul arzatorului cu gaz.

 

Inaltimea, viteza si durata unui zbor liber cu balonul cu aer cald

Zborul cu balonul este posibil atunci cand conditiile atmosferice permit acest lucru. Intr-o zi se pot face 2 zboruri, dimineata la rasarit sau seara la apus.

Pentru un zbor in conditii de maxima siguranta viteza vantului poate varia intre minim 1m/sec si maxim 5m/sec. Inaltimea la care poate ajunge balonul in timpului zborului este de aproximativ 300m. Durata unui zbor cu balonul este de aproximativ 1 ora.