Welcome to Balloony!

Termeni și condiții

 1. Definitii
 2. Drepturile de proprietate intelectuala
 3. Exonerarea de raspundere
 4. Limita accesului la site
 5. Prelucrarea datelor cu caracter personal
 6. Inregistrarea ca Utilizator
 7. Pretul
 8. Comanda
 9. Facturare-plati
 10. Serviciile oferite de catre Prestator
 11. Prestarea serviciilor
 12. Dreptul de retragere
 13. Forta majora
 14. Solutionarea conflictelor.Legea aplicabila
 15. Dispozitii finale

 

 

Site-ul ballony.ro, este detinut si administrat de societatea NETEX ROMANIA SRL cu sediul în Timişoara, Str.Izlaz, nr.103, jud.Timiş, înmatriculată la ORC Timiş sub nr.J35/1581/04.10.2002, având CUI 12668012, tel.: 0256 270 016; Fax: 0256 306 294; E-mail:  office@balloony.ro

Navigarea pe site-ul ballony.ro urmata de Comanda echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea termenilor de mai jos de catre orice Client.

ballony.ro isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila.

In caz de divergenta sau neintelegeri intre ballony.ro si Client, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul Comenzii.

 

 1. Definitii

Utilizator  – orice persoana care viziteaza site-ul balloony.ro.

Client – persoana fizica / persoana juridica ce efectueaza o Comanda.

Servicii – orice serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Prestator, Clientului.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Prestator si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Servicii si sa faca plata acestora.

Prestator– societatea NETEX ROMANIA SRL cu sediul în Timişoara, Str.Izlaz, nr.103, jud.Timiş, înmatriculată la ORC Timiş sub nr.J35/1581/04.10.2002, având CUI 12668012, tel.: 0256 270 016; Fax: 0256 306 294; E-mail:  office@balloony.ro.

Contract – o Comanda confirmata de catre Prestator, prin care Prestatorul este de acord sa efectueze Serviciile, iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Servicii.

 

 1. Drepturile de proprietate Intelectuala 

Continutul site-ului ballony.ro: imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate, este integral proprietatea SC NETEX ROMANIA SRL  si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul SC NETEX ROMANIA SRL  a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

 

 1. Exonerarea de raspundere

SC NETEX ROMANIA SRL nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la ballony.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, ballony.ro fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site.

ballony.ro isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Serviciile care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru aceste servicii (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumparator cu un nivel mediu de pregatire).

Orice link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar ballony.ro nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.

SC NETEX ROMANIA SRL nu se obliga sa supravegheze autovehiculele sau alte mijloace de transport utilizate de catre Clienti pentru a se deplasa la locul de intalnire pentru zbor si isi asuma raspunderea pentru furtul sau avarierea lor, cu exceptia cazului in care avarierea se produce datorita unei fapte culpabile a societatii noastre.

SC NETEX ROMANIA SRL nu este raspunzatoare pentru avizarea sau nu a planului de zbor de catre autoritatile competente si nu va putea fi trasa la raspundere in cazul in care zborul nu poate fi efectuat la data stabilita datorita neavizarii de catre autoritati a planului de zbor.

SC NETEX ROMANIA SRL nu este abilitata sa stabileasca daca Clientul este apt din punct de vedere medical sa zboare sau nu. Clientul are trebuie de a se asigura ca are o conditie fizica buna care sa poata permite efectuarea unui zbor.

Clientul este avizat ca nu trebuie sa zboare daca sufera de vreo boala ce nu ii permite zborul cu balonul cu aer cald sau daca a suferit de curand o operatie, ori daca este o femeie insarcinata. Daca totusi Clientul  se afla in aceste conditii si doreste sa zboare, este obligat sa prezinte o adeverinta medicala in care se mentioneaza ca este apt de zbor.

SC NETEX ROMANIA SRL nu accepta la bord copii cu varsta sub 7 ani sau cu o inaltime mai mica de 1,20 m, iar copiii sub 16 ani vor zbura doar acompaniati de un adult responsabil.

SC NETEX ROMANIA SRL este exonerata de raspundere in cazul producerii unei vatamari corporale sau chiar deces in situatia in care Clientul opteaza sa zboare desi starea de sanatate nu ii permite acest lucru.

 

 1. Limita accesului la site

Utilizatorii site-ului ballony.ro pot face comentarii si orice alte comunicari, pot sa transmita sugestii, intrebari sau informatii, daca limbajul acestora este civilizat, iar continutul comunicarilor nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, nu serveste unor campanii de promovare care nu au legatura cu ballony.ro, nu sunt e-mailuri in masa ori orice alta forma de spam. Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice ori in numele oricarei alte entitati vor fi raportate organelor abilitate. ballony.ro nu isi asuma responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicari.

 

 1. Prelucrarea datelor cu caracter personal

SC NETEX ROMANIA SRL este inregistrata in Registrul Operatorilor de Date cu Caracter Personal sub numarul 29610.

Categoriile de date personale prelucrate sunt: numele si prenumele, sexul, data si locul nasterii, datele din actele de stare civila, telefon/fax, adresa (domiciliu/resedinta), e-mail, profesie, loc de munca, formare profesionala, situatie familiala, situatie economico-financiara, date privind bunurile detinute, obisnuinte/preferinte/comportament, imagine, voce, date de geolocalizare/date de trafic.

Atunci cand un Utilizator isi creeaza un cont pe ballony.ro, va primi comunicari comerciale din partea ballony.ro, doar in masura in care si-a dat consimtamantul expres, selectand optiunea corespunzatoare.

Datele colectate cu privire la newslettere si alerte sunt confidentiale. ballony.ro va putea selecta Utilizatorii carora le va trimite newslettere si alerte.

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, ballony.ro are obligatia de a prelucra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de Utilizatori.

Scopul colectarii datelor cu caracter personal este: gestiune economico-financiara, reclama, marketing, publicitate, statistica, servicii de comunicatii electronice, informarea Clientilor privind evolutia si starea Comenzilor.

Completarea de catre Utilizatori a formularelor pe site echivaleaza cu acceptarea neconditionata ca aceste date sa fie incluse in baza de date a ballony.ro si cu utilizarea si prelucrarea de catre ballony.ro, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea activitatilor enumerate mai sus.

Clientilor le sunt garantate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale. Clientii au dreptul de a solicita stergerea totala sau partiala a datelor cu caracter personal. Clientul poate solicita oricare dintre drepturile enumerate mai sus in baza unei cereri scrise, semnate si datate, inaintata catre sediul SC NETEX ROMANIA SRL.

Refuzul furnizarii acestor date determina imposibilitatea onorarii Comenzilor.

In cazul in care Clientul isi modifica prin utilizarea formularelor de pe site datele personale livrate deja catre ballony.ro si exista Comenzi in derulare, Comenzile isi pastreaza datele de la momentul plasarii Comenzii, iar livrarea Serviciilor se va face luandu-se in considerare datele nou modificate.

ballony.ro nu solicita Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail etc) informatii confidentiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. In cazul in care Utilizatorul le divulga unor terti, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale. Astfel, in cazuri de divulgare de astfel de date, Utilizatorul nu poate tine raspunzator pe balloony.ro.ro pentru niciun fel de prejudiciu.

 

 1. Inregistrarea ca Utilizator

Pentru crearea unui cont pe site-ul ballony.ro, Utilizatorul este obligat sa foloseasca o adresa de e-mail valida. ballony.ro poate refuza cererea de inregistrare in situatiile in care constata ca a utilizat informatii neconforme cu realitatea sau foloseste serviciile intr-un mod neconform cu uzantele normale.

 

 1. Pretul

Preturile seviciilor pe care Prestatorul le ofera sunt detaliate pe site. Toate preturile aferente serviciilor comercializate prin intermediul site-ului ballony.ro  sunt exprimate in Euro si nu includ TVA.

Pretul standard reprezinta contravaloarea zborului de agrement cu balonul cu aer cald ocupat la capacitate maxima, respectiv 4 pasageri, cu respectarea greutatii maxim admise de 400 de kg, inclusiv pilot.

Clientii pot opta pentru efectuarea unui zbor cu balonul fara ca acesta sa fie ocupat la capacitatea maxima de 4 pasageri sens in care acestia fie achita contravaloarea si restului de locuri ramase neocupate, fie accepta ca locurile ramase libere sa fie ocuptate de catre alti clienti care doresc prestarea aceluasi serviciu de catre societate, caz in care data la care se va efectua zborul va fi fixat de catre Prestator la momentul la care locurile din balonul cu aer cald vor fi ocupate de catre alti  pasageri interesati de efectuare unui zbor similar, pana la ocuparea integrala a locurilor disponibile, cu respectarea stricta a greutatii maxim admise.

In cazul in care un grup de clienti rezerva integral cele 4 locuri din balon, dar greutatea cumulata a pasagerilor si pilotului depaseste limita de 400 de kg, zborul nu va putea fi efectuat in aceste conditii, ci doar in situatia in care unul dintre clienti renunta la locul sau, fara ca acest fapt sa afecteze in vreun fel pretul serviciului prestat.

 

 1. Comanda

Utilizatorul lanseaza comanda pentru serviciul ales prin completarea sectiunii aferente existenta pe site-ul ballony.ro

Prin finalizarea Comenzii Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar ar putea suporta consecintele acestor erori (Comanda intarziata, transmisa gresit etc).

ballony.ro nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri de livrare. Prin finalizarea Comenzii, Clientul se declara de acord ca un reprezentant ballony.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil convenit de catre Parti (e-mail/telefon) pentru confirmarea personala a Comenzii.

ballony.ro poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:

 • esuarea / invalidarea tranzactiei online;
 • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului / a tranzactiei;
 • date incomplete sau incorecte ale Clientului;
 • activitatea Clientului poate produce daune site-ului ballony.ro /partenerilor;
 • alte motive obiective: in cazul in care Clientul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.

Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, ballony.ro nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea in completarea de catre Client a formularelor din site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.

Contractul se considera incheiat intre Client si ballony.ro in momentul achitarii integrale de catre Client a contravalorii serviciului solicitat.

In cazul in care Serviciul comandat de catre Client nu poate fi efectuat de catre ballony.ro din motive ce tin de vointa Prestatorului, ne obligam sa informam Clientul asupra acestui fapt si sa returnam in contul Clientului contravaloarea Serviciului si taxa de rezervare, in termen de maxim 14 zile de la data la care ballony.ro a luat la cunostinta acest fapt.

Rezervarea online va da dreptul sa participati la un zbor cu balonul cu aer cald la data pentru care s-a facut rezervarea si aceasta include: pregatirea si gonflarea balonului, zborul propriu-zis cu balonul cu aer cald, sarbatorirea zborului cu sampanie dupa efectuarea acestuia si inmanarea unei diplome de participare, strangerea balonului la sfarsitul zborului, transportul de la locul aterizarii la locul decolarii.

 

 1. Facturare – plati

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Serviciile pe care le va efectua, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. Plata se face integral, la momentul rezervarii.

Plata se poate face online (card sau paypal), prin ordin de plata sau cash la sediul societatii.

 

 1. Serviciile oferite de catre Prestator.

Serviciile oferite de catre Prestator sunt prezentate detaliat pe site-ul ballony.ro si sunt zboruri de agrement efectuate cu balonul cu aer cald.

 

 1. Prestarea Serviciilor

Serviciile comandate de catre Client vor fi prestate cu balonul cu aer cald YR-9014 si vor fi efectuate de catre un pilot autorizat pentru efectuarea acestor zboruri si operarea balonului cu aer cald cu care se vor efectua zborul. Numarul maxim de pasageri este de 4, iar greutatea maxima admisa este de 400 de kg.

Inaintea efectuarii zborului Clientul este obligat sa semneze o declaratie pe proprie raspundere ca este apt din punct de vedere medical pentru efectuarea zborului. In cazul refuzului pilotul nu ii va permite efectuarea zborului, caz in care Clientul nu va putea solicita restituirea contravalorii zborului si a taxei de rezervare. De asemenea pilotul nu va efectua zborul in cazul in care Clientul este sub influenta alcoolului sau a narcoticelor, caz in care Clientul nu va putea solicita restituirea contravalorii zborului si a taxei de rezervare.

Zborurile cu balonul cu aer cald depind integral de vreme si de greutatea incarcaturii si sunt conditionate de Autoritatea Aeronautica Romana.

Zborul poate fi amanat din cauza conditiilor meteorologice neprielnice si ale problemelor legate de greutatea incarcaturii care ar putea periclita zborul sau daca planul de zbor nu este aprobat de ROMATSA. Zborul poate fi amanat din motive operationale care tin de siguranta zborului si de disponibilitatea aparatelor de zbor pentru desfasurarea zborului in conditii de deplina siguranta. In toate aceste situatii SC Netex Romania SRL nu va putea fi obligata la plata vreunei compensatii catre Client, avand in vedere faptul ca motivele pentru care zborul nu a putut fi efectuat sunt unele obiective, mai presus de vointa societatii.

Pilotul are responsabilitatea fundamentala de a decide daca zborul poate fi efectuat, precum si durata acestuia si modalitatea de desfasurare a zborului, inclusiv momentul aterizarii. In situatia in care pilotul considera ca zborul nu poate fi efectuat la data planificata sau ca durata zborului trebuie scurtata din motive de siguranta aeronavei sau a pasagerilor, va proceda in consecinta, fara ca acest aspect sa oblige SC Netex Romania SRL la plata vreunei compensatii sau la restituirea vreunei sume de bani catre Client.

Pilotul are dreptul de a va refuza participarea la zbor daca Clientul prezinta un pericol pentru balonul cu aer cald, pentru ceilalti pasageri sau chiar pentru el. SC Netex Romania SRL nu accepta la bord copii cu varsta sub 7 ani sau cu o inaltime mai mica de 1,20 m, iar copiii sub 16 ani vor zbura doar acompaniati de un adult responsabil.

In cazul in care Clientul a optat pentru efectuarea unui zbor cu balonul fara ca acesta sa fie ocupat la capacitatea maxima de 4 pasageri sens in care acesta fie achita contravaloarea si restului de locuri ramase neocupate, fie accepta ca locurile ramase libere sa fie ocuptate de catre alti clienti care doresc prestarea aceluasi serviciu de catre societate, caz in care data la care se va efectua zborul va fi fixat de catre Prestator la momentul la care locurile din balonul cu aer cald vor fi ocupate de catre alti  pasageri interesati de efectuare unui zbor similar, pana la ocuparea integrala a locurilor disponibile. In acest ultim caz Prestatorul va anunta Clientul cu 2 zile inaintea zborului.

Zborurile pot fi efectuate doar in conditiile in care nu este depasita greutatea de 400 kg maxim admisa. In cazul in care un grup de clienti rezerva integral cele 4 locuri din balon, dar greutatea cumulata a pasagerilor si pilotului depaseste limita de 400 de kg, zborul nu va putea fi efectuat in aceste conditii, ci doar in situatia in care unul dintre clienti renunta la locul sau, fara ca acest fapt sa afecteze in vreun fel pretul serviciului prestat.

Clientul este obligat sa asculte si sa urmeze instructiunile primite de la oricare dintre reprezentatii SC Netex Romania SRL referitoare la efectuarea in siguranta a zborului.

In cazul in care nu rezervati tot balonul, ci locuri individuale, nu va putem garanta ca va puteti alege ceilalti pasageri cu care veti zbura.
Exceptie: daca rezervati in grupuri de cate 4 persoane.

 

 1. Dreptul de retragere

In conformitate cu Ordonanta de Urgenta Nr.34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Clientul are dreptul de a se retrage din contractul incheiat la distanta.

Conform legii sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Clientului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Prestator.

In conformitate cu prevederile legale, SC Netex Romania SRL ofera posibilitatea Clientului de a amana sau anula zborul cel tarziu 2 zile lucratoare inainte de data programata pentru zbor. In cazul anularii zborului din initiativa sa in conditiile aratate mai sus, Clientului i se va contravaloarea zborului achitat.

In situatia in care Clientul nu se prezinta la timp pentru a lua parte la zborul programat, pierde dreptul la o reprogramare a zborului sau la returnarea sumei platite pentru rezervare.

In cazul in care serviciul comandat a fos executat de catre prestator sau dacă executarea acestuia a început cu acordul prealabil expres al Clientului, pierde dreptul de a mai poate uza de dreptul de retragere prevazut de Ordonanta de Urgenta Nr.34/2014.

 

 1. Forta majora

Niciuna dintre partile contractuale nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea (total/partial) sau executarea cu intarziere a obligatiilor sale, daca acestea au fost cauzate de forta majora. Partile isi vor aduce la cunostita de indata cazul de forta majora si vor lua toate masurile necesare in vederea limitarii consecintelor evenimentului.

Daca in termen de 15 zile evenimentul de forta majora nu inceteaza, partile au dreptul de a denunta unilateral contractul fara pretinderea de daune-interese.Forta majora va fi probata conform legii.

 

 1. Solutionarea conflictelor. Legea aplicabila

Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana. Orice conflict aparut intre ballony.ro si Clienti va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, prima cale de solutionare este medierea, in conditiile legii, iar daca aceasta esueaza se apeleaza la instantele romanesti competente de la sediul SC Netex Romania SRL.

 

 1. Dispozitii finale

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.